Όταν έρχεται ένα παιδί στον κόσμο, συνήθως, του εύχομαι να είναι “γερό” και “τυχερό”. Η ζωή, βέβαια, δεν είναι ένα τυχερό παιχνίδι. Ωστόσο, μπορείς να αλλάξεις την τύχη σου. Όταν είσαι τυχερός, μπορεί, τυχαία, να σου συμβούν διάφορα καλά πράγματα. Η τύχη όμως δεν έρχεται έτσι…τυχαία. Οι τυχεροί άνθρωποι, αν τους παρατηρήσεις, είναι ανοιχτοί στο να τους συμβούν καλά πράγματα. Οι τυχεροί άνθρωποι περιμένουν την επιτυχία και δουλεύουν πολύ για την καλή τους τύχη, όντας σε εγρήγορση για νέες ευκαιρίες και εμπειρίες.

Αν θέλεις να φτιάξεις και τη δική σου τύχη, δοκίμασε αυτούς τους 9 τρόπους:

1. Να έχεις υψηλές προσδοκίες. Τα πράγματα σπάνια εξελίσσονται καλύτερα απ’ όσο περιμένεις. Έχοντας υψηλές προσδοκίες αυξάνεις τις πιθανότητες να σου συμβεί κάτι πιο θετικό. Αν δεν περιμένεις κάτι καλό να συμβεί, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα δεις μπροστά σου την ευκαιρία, όταν αυτή παρουσιαστεί. Μεγάλωσε τις προσδοκίες σου και απόλαυσε το καλό που θα συμβεί. Οι χαμηλές προσδοκίες συνήθως συνδυάζονται με ‘κακή’ τύχη.

2. Οραματίσου την επιτυχία. Μείνε στη θετική πλευρά της ζωής, οραματιζόμενος τα καλά αποτελέσματα κάθε προσπάθειας και δράσης σου. Οραματίσου τον εαυτό σου πιο υγιή, πιο πλούσιο, πιο ευτυχισμένο με το σύντροφό σου. Πιο εύκολα πετυχαίνεις αυτό που σκέφτεσαι…είναι θέμα προγραμματισμού του εγκεφάλου!

3. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου. Μόνο ένα μικρό μέρος των όσων συμβαίνουν γύρω σου περνάει στη σφαίρα της συνειδητότητάς σου. Το μυαλό κατακλύζεται από πληροφορίες καθημερινά και ο εγκέφαλος εκτίθεται σε αυτές ακόμη και όταν εσύ δεν το συνειδητοποιείς. Τα συναισθήματά σου, συχνά, γεννιούνται μέσα από όσα συμβαίνουν έξω από τη συνειδητότητά σου. Εμπιστεύσου, λοιπόν, περισσότερο το ένστικτό σου και αφέσου στην εμπειρία της καλής τύχης που αυτό θα σε οδηγήσει.

4. Αξιοποίησε στο έπακρο τις ευκαιρίες. Η ευκαιρία, είναι τις περισσότερες φορές το πρώτο στάδιο της καλής τύχης. Το πως θα την αξιοποιήσεις ώστε να φέρεις στη ζωή σου το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα είναι στο δικό σου χέρι. Μήπως, αν παρατηρήσεις τη ζωή σου, αγνοείς τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται μπροστά σου; Ξεκίνησε σήμερα να παρατηρείς και να είσαι πιο ανοιχτός σε αυτές.

5. Αντιμετώπισε ευθέως τους φόβους σου. Η καλή τύχη βρίσκεται στην ακριβώς απέναντι όχθη του φόβου. Σε αυτούς που παραλύουν από το φόβο, δεν συμβαίνουν καλά πράγματα. Σε αυτούς που δείχνουν γενναιότητα και τόλμη, όμως, συμβαίνουν. Αντιμετώπισε τους φόβους σου και βγες από αυτή τη ζώνη άνεσης και ασφάλειας, στην οποία έχεις συνηθίσει να ζεις. Ο φόβος είναι ένα φανταστικό εμπόδιο που τοποθετούμε μπροστά μας, κλείνοντας το δρόμο στα καλά που μπορούν να έρθουν στη ζωή μας.

6. Χαλάρωσε. Αν νιώθεις συνέχεια αγχωμένος, το πιθανότερο είναι ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος στη ζωή σου για καλά πράγματα. Οι ευκαιρίες μπορούν να περνούν η μία μετά την άλλη κι εσύ να μην δίνεις καμία σημασία, βυθισμένος στο στρες και στην αρνητικότητα. Μόλις χαλαρώσεις, θα διαπιστώσεις ότι το μυαλό σου θα καθαρίσει και θα μπορείς να είσαι παρών στη ζωή σου για να δεις όλα αυτά που μπορείς να κάνεις για να γίνει καλύτερη. Ένας καλός τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι, είτε ο διαλογισμός, είτε η προσευχή, είτε ένας άλλος τρόπος αυτοσυγκέντρωσης. Αφιέρωσε χρόνο κάθε μέρα στο να χαλαρώνεις και να επαναφέρεις τον εαυτό σου στο ‘τώρα’.

7. Σκέψου δημιουργικά. Αντί να περιμένεις την καλή σου τύχη να κατέβει από τον ουρανό, βρες χρόνο για να σκεφτείς κάποιες ιδέες που θα κάνουν τη ζωή σου καλύτερη. Ο εγκέφαλος είναι μια τέλεια μηχανή λύσεων, εναλλακτικών και ιδεών. Αρκεί, εσύ να επιλέξεις το στόχο σου. Ένας καλός τρόπος για να σκεφτείς δημιουργικά είναι να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις στον εαυτό σου.

8. Εργάσου. Όσο περισσότερο δουλεύεις πάνω σε αυτό που θέλεις να πετύχεις, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχεις. Ο καλύτερος τρόπος για να μη συμβαίνει τίποτε στη ζωή σου, είναι εσύ να μην κάνεις τίποτε. Ξεκίνησε σήμερα να δουλεύεις γι’ αυτό που θέλεις να συμβεί στη ζωή σου. Έτσι, θα ανοίξεις το δρόμο στην τύχη…που θα βρει τρόπο να σε συναντήσει.

9. Να είσαι γενναιόδωρος. Όπως λέει η λαϊκή σοφία, το καλό που κάνεις θα σου γυρίσει πίσω. Όταν είσαι πρόθυμος να κάνεις πράγματα για τους άλλους, τότε και οι άλλοι θα είναι πρόθυμοι να κάνουν το ίδιο σε σένα. Ποτέ δεν ξέρεις πότε αυτή η γενναιοδωρία θα σου ‘επιστραφεί’ στη ζωή, γι’ αυτό να είσαι ευγενικός και καλοσυνάτος με κάθε άνρθωπο που συναντάς.

Η τύχη…δεν έρχεται ποτέ τυχαία. Οι τυχεροί άνθρωποι δημιουργούν οι ίδιοι το περιβάλλον και τις προϋποθέσεις για την καλή τους τύχη. Φέρε στο μυαλό σου τους ανθρώπους που γνωρίζεις και θεωρείς τυχερούς, αλλά και αυτούς που θεωρείς άτυχους. Μπορείς να προσδιορίσεις τις διαφορές μεταξύ τους;
Εσύ, πως προτιμάς να ζεις; 

 

Δεν υπάρχει γραμμή τερματισμού. Ποτέ μη σταματάς να μαθαίνεις και να εξελίσσεσαι. Αυτό θα σε βοηθήσει να παραμείνεις αισιόδοξος και θα σου φέρει αυτή την καλή τύχη: την ευτυχία και την ικανοποίηση για τη ζωή που ζεις και του να είσαι αυτός που είσαι τώρα!