Ζεις κι εσύ, θεωρώντας ότι το μέλλον σε περιμένει στην πόρτα σου και ότι πάντα θα έχεις χρόνο να κάνεις αυτά που θέλεις; Ζεις βάζοντας σε αναμονή αυτά που μπορείς να κάνεις τώρα; Μερικές από τις καλύτερες και πιο δυνατές εμπειρίες της ζωής δεν είναι εμπειρίες που πρέπει να περιμένουμε για να τις ζήσουμε όταν πλουτίσουμε, όταν συνταξιοδοτηθούμε, όταν βρούμε σύντροφο ή παντρευτούμε, όταν, όταν, όταν…οι συνθήκες είναι αυτές ακριβώς που νομίζουμε ως ιδανικές.

7 τέτοιες εμπειρίες σας παρουσιάζω σήμερα:

1. Δώσε στους άλλους, χωρίς όρια.
Δεν χρειάζεται να είσαι στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους για να να αρχίσεις να δίνεις χρήματα ή χρόνο. Η γενναιοδωρία είναι μια συνήθεια που μπορείς να δημιουργήσεις σήμερα. Δεν χρειάζεται να έχεις εκατομμύρια. Μπορείς να βοηθήσεις κάποιον που είναι άστεγος, να κεράσεις ένα καφέ σε κάποιον που δεν μπορεί να τον πάρει, να αφήσεις ένα μικρό φιλοδώρημα σε αυτόν που καθαρίζει το δωμάτιο στο ξενοδοχείο που θα πας διακοπές. Δώσε σε ανύποπτο χρόνο. Δώσε σε κάποιον που δεν ζητά βοήθεια, αλλά την έχει ανάγκη.

2. Να είσαι καλός, χωρίς να περιμένεις ανταμοιβή.
Η καλοσύνη δεν είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Μην περιμένεις τον άλλο να κάνει ένα καλό σε σένα για να το ανταποδόσεις. Πήγαινε ένα βήμα παρακάτω…επέστρεψε το καλό ακόμη και σε μία στιγμή κακίας ή αγένειας. Απάντησε στην τοξικότητα με ευγένεια.
Αντιμετώπισε το θυμό, την οργή, τον πόνο και την απογοήτευση με καλοσύνη και κατανόηση.

3. Απόλαυσε το θαύμα της ζωής.
Μην περιμένεις τις ιδανικές συνθήκες για να απολαύσεις τη ζωή. Μην περιμένεις την ιδανική δουλειά, τις ιδανικές διακοπές, τον ιδανικό σύντροφο, το τέλειο αυτοκίνητο, το σούπερ σπίτι, τον τέλειο καιρό. Η ζωή είναι εκεί και συμβαίνει την ώρα που εσύ απλά περιμένεις την ευτυχία που ίσως δεν μπορείς να αναγνωρίσεις ότι υπάρχει δίπλα σου. Η ευτυχία δεν εξαρτάται από κανέναν άλλον, εκτός από εσένα. Είναι μια επιλογή που μπορείς να κάνεις σήμερα. Και αυτό μπορεί να σημαίνει, είτε μια αλλαγή που αποφασίζεις να κάνεις στη ζωή σου, είτε με την αποδοχή των όσων έχεις ήδη.

Αναζήτησε την ευτυχία κάθε μέρα, λέγοντας ΟΧΙ σε όσα δεν σου φέρνουν χαρά και σου στραγγίζουν το χρόνο και την ενέργειά σου. Η ευτυχία είναι κάθε μέρα εκεί…όχι κάποια μέρα!

4. Αγάπησε με όλο σου το είναι.
Δεν μπορείς να περιμένεις την αγάπη να εμφανιστεί. Κανένας δεν θα σου φέρει δώρο την αγάπη. Ξεκίνησε από εσένα. Αγάπησε τον εαυτό σου και τους γύρω σου, φέρσου με τρυφερότητα, με συμπόνια, με κατανόηση και γενναιοδωρία. Ναι, αυτή η “πρακτική” της αγάπης θα κάνει τις σχέσεις σου καλύτερες και θα προσελκύσει νέες σχέσεις που θα διέπονται από αγάπη.

5. Γίνε ένας μαγνήτης αφθονίας.
Έχεις παρατηρήσει ότι όταν επικεντρώνεσαι στα καλά πράγματα, μόνο καλά πράγματα συμβαίνουν; Δες τι καλό υπάρχει στη ζωή σου σήμερα. Γιόρτασε αυτό που έχεις τώρα. Αναγνώρισε τις ανέσεις της ζωής σου, την αφθονία που ήδη υπάρχει. Αν στρέψεις το βλέμμα σου εκεί, θα έρθουν και πολλά άλλα.

6. Κάνε ειρήνη!
Ναι, δεν μπορείς να φέρεις την ειρήνη στον κόσμο. Η παγκόσμια ειρήνη φαίνεται να είναι άπιαστο όνειρο, μια κατάσταση που δεν μπορείς να ελέγξεις. Αυτό που μπορείς να ελέγξεις είναι η δική σου ειρήνη. Πως μπορείς να το κάνεις αυτό; Αφήνοντας πίσω απογοητεύσεις και αποτυχίες, αφήνοντας πίσω θυμούς και παράπονα, αφήνοντας πίσω τις μεγάλες προσδοκίες.
Κάνω ειρήνη, σημαίνει ανοίγω την καρδιά μου σε αυτό που έρχεται στο δρόμο μου, ακόμη και αν η αίσθηση που έχω γι’ αυτό που συμβαίνει γύρω μου είναι η αίσθηση του χάους.

7. Ζήσε το δικό σου σκοπό ζωής!
Δεν θα ξυπνήσεις μία μέρα με την επιφήτηση για το ποιος είναι ο σκοπός της ζωής σου. Ο σκοπός της ζωής ίσως είναι ήδη εδώ. Τον έχεις αναζητήσει; Έχεις αναγνωρίσει κάποιες ενδείξεις στο παρελθόν;

Μπορεί να μην έχεις βρει το σκοπό σου. Ίσως απλά πρέπει να τον αναγνωρίσεις. Με ποιο τρόπο μπορείς να προσφέρεις στον κόσμο; Τι μπορείς να δώσεις στους ανθρώπους; Ποια είναι τα χαρίσματά σου; Τι είναι αυτό που σου δίνει χαρά στη δουλειά και στο σπίτι;

Μόλις αναγνωρίσεις το δικό σου σκοπό ζωής, πήγαινε και ζήστον! Αν ο σκοπός σου είναι να δημιουργήσεις, πήγαινε να δημιουργήσεις. Αν ο σκοπός σου είναι να ενδυμανώσεις τους άλλους, κάντο σήμερα! Κάντο δουλειά σου! Μην αφήνεις κανέναν να σε εμποδίσει να ζήσεις αυτό για το οποίο ήρθες σε αυτή τη ζωή!

Τα πάντα εξελίσσονται. Μέρος του να κάνουμε όσα θέλουμε στη ζωή είναι να αναγνωρίσουμε ότι πρέπει να εξελιχθούμε κι εμείς και να διαφοροποιήσουμε τον τρόπο που προσεγγίζουμε τη ζωή, τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, τον τρόπο που αποφασίζουμε να αναλάβουμε δράση.

Δεν έχει σημασία αν είμαστε καλοί, ταλαντούχοι, ικανοί, ή αν αυτό που θέλουμε να κάνουμε θεωρούμε ότι είναι μια καλή ιδέα.  Στη διάρκεια της ζωής θα υπάρξουν ένα εκατομμύριο λόγοι που θα αλλάξουν τις συνθήκες.

 

Δες το διαφορετικά!

Ο εύκολος τρόπος διαφυγής από οτιδήποτε σημαντικό είναι να λέμε «κάποια μέρα».

Κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας, δήθεν βάζοντας στο πρόγραμμα αυτό που θέλουμε να κάνουμε…σε “κάποια μέρα”, νομίζοντας έτσι ότι δεν έχουμε παραιτηθεί. Απλά, επειδή λέμε ότι θα το κάνουμε…κάποτε.
Αλλά αυτό δεν λειτουργεί.

Αν κάτι είναι πολύ σημαντικό, κάνεις χώρο και χρόνο και ξεκινάς.
Σήμερα. Τώρα.