Αυτές τις μέρες, που όλα είναι πιεσμένα, αγχωμένα, δύσκολα, και που περισσότερο από ποτέ, νιώθουμε ότι λείπει η καλή διάθεση και η χαρά, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τη διαφορά στη συμπεριφορά μας, χαρίζοντας ένα διάλειμμα καλής διάθεσης. Είναι τόσο εύκολο!

Δείτε, με ποιες απλές 5 φράσεις, μπορείτε να αλλάξετε τη διάθεση κάποιου, γνωστού ή άγνωστου, και αυτομάτως να νιώσετε κι εσείς καλά!

 

“Με την ησυχία σας. Δεν βιάζομαι.”

Είναι μια φράση που θα απελευθερώσει πολύ άγχος, ειδικά αν βρίσκεστε στο super market, σε ένα εστιατόριο, στην ουρά μιας τράπεζας…αυτές τις μέρες, στην ουρά των ATM. Εκεί, δηλαδή, που οι άνθρωποι είναι πιεσμένοι και κουρασμένοι. Εκεί, που, ενδεχομένως, κάποιοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για τη δική μας εξυπηρέτηση.

Για παράδειγμα, μια ηλικιωμένη γυναίκα, πληρώνει στο ταμείο, δεν έχει προλάβει να βάλει όλα τα πράγματα που αγόρασε σε σακούλες και παράλληλα παίρνει την απόδειξή της και τα ρέστα της, προσπαθώντας όπως-όπως να τα στριμώξει στο πορτοφόλι της, ξέροντας ότι πίσω της περιμένει μια ουρά από ανθρώπους που βιάζονται. Εσείς, αποφασίζετε, εκείνη ακριβώς τη στιγμή, να πείτε: “Με την ησυχία σας. Δεν βιάζομαι.” Πρώτη αντίδραση; Έκπληξη! (γιατί όλοι βιάζονται!).

Μετά; μια λάμψη στα μάτια, που σημαίνει ανακούφιση.

Χαρίστε, απλόχερα, μια ‘παύση’ στο άγχος ενός ανθρώπου, όχι μόνο από τη φόρτιση της στιγμής αλλά και της πίεσης που ασκεί καθημερινά στον εαυτό του.

 

“Είδα αυτό που κάνατε, και σας παρακαλώ μην με παρεξηγήσετε, αλλά με τον τρόπο σας με κάνατε να ξαναπιστέψω ότι υπάρχουν μοναδικοί άνθρωποι.”

Ναι, είναι αυτά τα μικρά πράγματα που κάνουμε οι άνθρωποι. Για παράδειγμα, μια γυναίκα βοηθάει έναν ηλικιωμένο άντρα να ανεβεί μια σκάλα . Ένας άντρας, απολύτως διακριτικά, μοιράζει φαγητό σε άστεγους. Κάποιος, μαζεύει ένα σκουπίδι που έπεσε κατά λάθος από το χέρι ενός άλλου. Μικρές, σε πρώτη ανάγνωση, αλλά τελικά, μεγάλες πράξεις καλοσύνης. Πράξεις αόρατες, που μπορεί να μην τις προσέξει κανείς.

Πείτε, σε αυτόν τον άγνωστο “ευχαριστώ για ό, τι κάνετε, πραγματικά, βοηθώντας μας να θυμόμαστε ότι, παρά τα όσα λέγονται, οι άνθρωποι δεν προκαλούν μόνο πόνο και καταστροφές”.

Με αυτόν τον τρόπο, είναι σαν να προσφέρετε σε κάποιον μια ομπρέλα, την ώρα μιας ισχυρής καταιγίδας…κι ενώ μπορεί να έχει ήδη βραχεί.

 

“Μου δίνεις χαρά. Με κάνεις ευτυχισμένο.”

Ναι, πολλές φορές υπάρχει μία κασέτα στο μυαλό μας, με τέτοιες φράσεις, λίγο κλισέ, λίγο ευγενικές, λίγο τυπικές. Ωστόσο, οι φράσεις, αυτές, συχνά δεν φτάνουν στο στόμα μας, από φόβο μήπως εκληφθούν ως ανόητες ή υπερβολικές.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι άνθρωποι, ακούγοντας κάτι τέτοιο, δεν θα γελάσουν νευρικά, ούτε θα φύγουν τρέχοντας. Μπορεί, απλά, να ξεκαρδιστούν στα γέλια ή να χαμογελάσουν αμήχανα.

 

“Δεν μπορώ να πάρω αυτή την απόφαση χωρίς εσένα.”

Όλοι θέλουν να αρέσουν γι’ αυτό που είναι. Αλλά υπάρχει μια ιδιαίτερη λάμψη που γεννιέται όταν σε κάποιον αρέσει αυτό που νομίζετε γι’ αυτόν, όταν ξέρει ότι αυτό που θέλετε είναι η βοήθειά του στη λήψη μιας απόφασης ή, απλά, η δική του γνώμη για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

Αυτή η φράση, είναι, επίσης, ένας διαφορετικός τρόπος έκφρασης γι’ αυτό που όλοι οι άνθρωποι θεωρούμε πολύτιμο: η εμπιστοσύνη.

 

“Μου αρέσει πολύ ο ήχος της φωνής σου.”

Απλά δοκιμάστε να πείτε αυτό…και δείτε τι θα συμβεί!