Οι τρεις τελευταίες εβδομάδες του χρόνου είναι μια μοναδική ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σου 3 ευχές, με τη δύναμη των θετικών δηλώσεων. Διάβασε τις ευχές αυτές δυνατά και πολλές φορές και άνοιξε την πόρτα στο 2017 με θετικότητα και πίστη.

 

Είμαι ικανός να εντοπίζω τις ευκαιρίες για προσωπική εξέλιξη και να αναλαμβάνω δράση κάθε μέρα κάνοντας ένα μικρό βήμα προς την καλύτερη εκδοχή μου.

Υπάρχουν φορές που έχω την τάση να είμαι αναβλητικός. Έχω επίγνωση όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο και ωθώ ξανά τον εαυτό μου προς τη δράση αναγνωρίζοντας τις αρνητικές επιπτώσεις της αναβλητικότητας. Όταν αντιλαμβάνομαι ότι αναβάλω ή τεμπελιάζω, ενεργώ άμεσα και επιστρέφω στη δράση.

Το να βάζω μικρούς στόχους είναι ένας καλός τρόπος για να γίνομαι υπεύθυνος και να φέρνω σε πέρας αυτά που θέλω να πετύχω, όταν μου φαίνονται δύσκολα.

Κάθε φορά που μία πρόκληση εμφανίζεται στο δρόμο μου, χωρίς φόβο επικεντρώνομαι στο να βρω λύση. Αντί να αντιδρώ και απλά να διαχειρίζομαι το θέμα, βρίσκω τρόπους για να “σπάω” την πρόκληση σε μικρούς στόχους, εφικτούς και ρεαλιστικούς.

Όταν έχω άγχος, δεν ξεσπώ. Βρίσκω μια ευχάριστη δραστηριότητα να διοχετεύσω την ενέργειά μου. Με αυτόν το θετικό τρόπο, σπάω τον κύκλο του στρες και προσφέρω στον εαυτό μου ικανοποίηση.

Κάθε φορά που επιδεικνύω δύναμη, σθένος και ευρηματικότητα, γίνομαι ικανός να οδηγώ τη ζωή μου σε καλό δρόμο.

Σήμερα, δημιουργώ θετικές συνήθειες και αναπτύσσω την ψυχική μου αντοχή. Γνωρίζω ότι έχω την διανοητική ικανότητα να απελευθερώνομαι από τις αρνητικές πρακτικές και να επικεντρώνομαι μόνο σε ευεργετικές επιλογές.

Ενθαρρύνω τον εαυτό μου να απελευθερωθεί από τις αρνητικές συνήθειες ρωτώντας τον:

1/ Ποιες είναι μερικές αρνητικές συνήθειες από τις οποίες θέλω να απαλλαγώ;

2/ Ποιες τεχνικές θα χρησιμοποιήσω για να αποφύγω τις αρνητικές επιλογές και αποφάσεις;

3/ Πώς θα είμαι σίγουρος ότι είμαι ελεύθερος από μία αρνητική συνήθεια; Ποια είναι η προσωπική “μονάδα μέτρησης” που επιλέγω;