Πρέπει να κάνεις τα δύσκολα πράγματα για να είσαι ευτυχισμένος στη ζωή.

Τα πράγματα που οι περισσότεροι αποφεύγουν, αυτά που σε κάνουν να νιώθεις άβολα, αυτά από τα οποία θέλεις να φύγεις τρέχοντας, αυτά που δεν θα κάνουν άλλοι για εσένα, αυτά για τα οποία θα αναρωτηθείς μέσα σου που θα βρεις την ενέργεια και το χρόνο για να τα βγάλεις πέρα.

Γιατί;

Επειδή, αυτά τα σκληρά και δύσκολα, είναι αυτά που τελικά αλλάζουν εσένα και τη ζωή. Κάνουν τη διαφορά, ανάμεσα στο ‘επιβιώνω’ και στο ‘ζω’, ανάμεσα στο ξέρω ποιος είναι ο δρόμος μου και στο περπατάω αυτόν το δρόμο, ανάμεσα σε μία ζωή γεμάτη προσδοκίες και υποσχέσεις και σε μια ζωή γεμάτη αξία, πληρότητα και εξέλιξη, ανάμεσα στα λόγια και στην πράξη.

Και ποιος είναι ο μαγικός κωδικός για να συμβεί αυτό;

Αδιάκοπη και παθιασμένη δράση.
Να πιστεύεις ότι κάθε στιγμή στη ζωή αξίζει. Και να κάνεις ό,τι κάνεις με πάθος.

Πολλοί από εμάς προσπαθούμε απεγνωσμένα να “βρούμε το πάθος μας”, για να γίνουμε ευτυχισμένοι, επιτυχημένοι και να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε.

Το πάθος δεν είναι κάτι που ανακαλύπτεις στη ζωή τυχαία. Δεν είναι κάτι που βρίσκεται. Το πάθος το δημιουργείς εσύ. Το πάθος γεννιέται από το να κάνουμε τα πράγματα σωστά κάθε στιγμή. Αν ψάχνεις το πάθος έξω από εσένα, θα σου πάρει μία ολόκληρη ζωή.

Από την άλλη πλευρά, αν έχεις κουραστεί να περιμένεις, μπορείς να ξεκινήσεις από σήμερα να ζεις με πάθος κάνοντας μικρές αλλαγές, βάζοντας πάθος σε οποιοδήποτε επόμενο βήμα, σε οποιαδήποτε δράση της ημέρας.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που άκουσες με απόλυτη συγκέντρωση κάποιον με τον οποίο συζητούσες;
Πότε ήταν η τελευταία φορά που γυμνάστηκες και έδωσες το 100% σου σε μία άσκηση;

Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους από εμάς, νομίζουμε συχνά ότι προσπαθούμε πολύ καθημερινά. Στην πραγματικότητα δίνουμε ένα μικρό κομμάτι του εαυτού μας και των δυνατοτήτων μας. Γιατί; Γιατί περιμένουμε το πάθος να εμφανιστεί μόνο του από τη γωνία και να μας εμπνεύσει. Γιατί περιμένουμε να γίνει κάτι μαγικό που θα μας κινητοποιήσει και θα μας γεμίσει ενέργεια για να ξεκινήσουμε τη ζωή που θέλουμε να ζήσουμε.

Η αλήθεια είναι ότι η ιστορία πάει ανάποδα.

Εμείς είμαστε αυτοί που θα φέρουμε το πάθος στη ζωή μας. Βάζοντας το μυαλό και την καρδιά μας στη δράση. Κάνοντας όλα αυτά τα σκληρά και δύσκολα που αλλάζουν τη ζωή. Βλέποντας αυτό που έχουμε μπροστά μας ως την καλύτερη ευκαιρία και όχι περιμένοντας την ευκαιρία που θα έρθει αύριο ή κάποια μέρα. Σταματώντας να φτιάχνουμε τέλειες καταστάσεις μόνο μέσα στο μυαλό μας, αντί να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε σήμερα.

Βάλε την καρδιά και το μυαλό σου στο ΣΗΜΕΡΑ.
Σε αυτά που έχεις να κάνεις σήμερα, όχι αύριο.
Στις σχέσεις που έχεις σήμερα, όχι σε αυτές που μπορεί να κάνεις αύριο.
Στο βήμα που μπορείς να κάνεις σήμερα, όχι στο βήμα που μπορείς να κάνεις τέλεια αύριο.

Οι άνθρωποι έχουμε μεγάλα αποθέματα δύναμης μέσα μας για να τα αφήνουμε για αύριο ή για την κατάλληλη στιγμή, ή την κάποια στιγμή που θα νιώθουμε 100% έτοιμοι.

Δεν χρειάζεται να τα καταλαβαίνουμε και να τα γνωρίζουμε όλα για να κάνουμε το επόμενο βήμα. Χρειάζεται να κάνουμε το επόμενο βήμα για να καταλάβουμε και να μάθουμε.

Η επιλογή που κάνω ΣΗΜΕΡΑ είναι ότι προτιμώ να εξαντληθώ δημιουργώντας το πάθος μου μέσα από καθημερινή δράση, παρά να εξαντληθώ περιμένοντας κάνοντας απολύτως τίποτα. Και αυτή η δέσμευση με γεμίζει πάθος.

Σημείωση: το κείμενο αυτό γράφτηκε μία μέρα μετά από τη βράβευση του σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Είναι ένας από αυτούς που επέλεξαν να μην περιμένουν και αποφάσισαν να κάνουν.
Μια τεράστια πηγή έμπευσης για όλους μας!

Σήμερα κάνω αυτά που με κάνουν καλύτερο από χθες!

Αν δεν μπορείς να βρεις τον τρόπο μόνος σου, ζήτα τη βοήθεια του coach!

Ως coach δεν κάνω θαύματα. Μπορώ όμως να σε βοηθήσω να κάνεις εσύ το δικό σου θαύμα! Να δημιουργήσεις τον τρόπο και τις δράσεις για να κλείσεις ή να μικρύνεις το κενό ανάμεσα σε αυτό που είσαι τώρα και σε αυτό που θέλεις να γίνεις. Μάθε πώς, κλείνοντας μία αναγνωριστική συνεδρία coaching ΔΩΡΕΑΝ ή επιλέγοντας ένα πρόγραμμα coaching! Στείλε μου email στο eleni@liveyourwords.gr ή επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικά στο 6982 474714.