Αύγουστος, ο μήνας των θετικών δηλώσεων: #3 Συνδέομαι με τον αληθινό μου εαυτό!

Είναι πολύ σημαντικό για μένα να νιώθω συνδεδεμένος με τον εαυτό μου, με αυτό που είμαι πραγματικά. Περνώντας χρόνο με τον εαυτό μου, μόνος, μου δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύψω ποιος είμαι.

Κάθε μέρα είναι γεμάτη από φωνές άλλων ανθρώπων που βλέπουν τη ζωή από διαφορετικές γωνίες. Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα να μένω πάντα ευθυγραμμισμένος με τα θέλω μου και να μην επηρεάζομαι από τις γνώμες των άλλων. Επιλέγω μερικές στιγμές μοναξιάς για να θυμίζω στον εαυτό μου ποιος είναι ο τρόπος που εγώ επιλέγω να βλέπω τον κόσμο, τη ζωή και τους άλλους. Για να του θυμίζω τα πιστεύω και τα θέλω του.

Κάνω συνειδητή προσπάθεια να διαχειριστώ τις διάφορες επιρροές που δέχομαι και που ίσως με αποσυντονίζουν ή με κάνουν να χάνω το δρόμο μου, τη διαδρομή που έχω επιλέξει και που είναι σχεδιασμένη με όνειρα, αξίες, επιλογές. Το να μένω για λίγο (ή περισσότερο) μόνος, με βοηθάει να συγκεντρώνομαι σε όσα είναι πραγματικά σημαντικά για μένα.

Μερικές φορές, πιάνω τον εαυτό μου να δυσκολεύεται ανάμεσα στα δικά μου “θέλω” και σε όσα θέλουν οι άλλοι. Όταν εστιάζω σε μένα, γίνομαι ικανός να επιλέγω και να κρατάω στη ζωή μου, όσα της δίνουν ουσία.

Όταν αποφασίζω τα “σημαντικά” της δικής μου ζωής, δουλεύω συνειδητά προς την κατεύθυνση να τα αποκτήσω και να τα βιώσω με όλο μου το είναι. 

Σήμερα, αφιερώνω χρόνο σε μένα.
Αφιερώνω μερικές πολύτιμες στιγμές στον εαυτό μου. Ακούω την εσωτερική μου φωνή και ‘συγχρονίζομαι’ μόνο με όσα μετράνε για μένα, με όσα προσφέρουν πληρότητα, νόημα και σκοπό στη ζωή μου.