Αύγουστος, ο μήνας των θετικών δηλώσεων

#5 Ο χρόνος μου, μετράει.

Ο χρόνος μου είναι πολύτιμος.
Φροντίζω πώς περνάω τις ώρες μου. Κάθε στιγμή μου, μετράει.

Βάζω προτεραιότητες. Σκέφτομαι το σκοπό της ζωής μου. Διαχωρίζω τι είναι “επείγον” και τι είναι “σημαντικό”. Δημιουργώ χώρο και χρόνο για όσα είμαι παθιασμένος. Εστιάζω στις δράσεις που με κάνουν να νιώθω πληρότητα και ικανοποίηση.

Κάνω ρεαλιστικά πλάνα. Αυτό μου επιτρέπει να διαχειρίζομαι το άγχος και να μην φορτώνω τη μέρα μου με περισσότερα από όσα χωράει.

Προσδιορίζω όλα όσα απαιτούν περισσότερο χρόνο απ’ όσο υπολόγιζα. Οργανώνω τις σταθερές δραστηριότητες της εβδομάδας και μπλοκάρω το χρόνο που χρειάζομαι γι’ αυτές.

Περιορίζω τις δραστηριότητες που δεν σχετίζονται με τους στόχους μου. Έτσι, αντί, για παράδειγμα, να πηγαίνω, σχεδόν αντανακλαστικά, βόλτα στα μαγαζιά, επιλέγω να πηγαίνω μόνο όταν χρειάζομαι κάτι. Αντί να ξοδεύω, χωρίς λόγο, χρόνο στα social media, σβήνω τις εφαρμογές από το κινητό και τα χρησιμοποιώ μόνο από τον υπολογιστή μου.

Δημιουργώ περισσότερο χρόνο για χαλάρωση και διασκέδαση. Όταν αδειάζω τη ζωή μου από τα περιττά, έχω περισσότερο χρόνο για όλα αυτά που μετράνε για μένα. Μόλις συνειδητοποιήσω που “πάει” ο χρόνος μου, μπορώ να επιλέξω που θα τον αφιερώσω.

Κάνω θετικές αλλαγές. Δημιουργώ μόνο θετικές συνήθειες. Βρίσκω χρόνο για να ξεκινήσω να πραγματοποιώ τα όνειρά μου.

Σήμερα, απολύτως συνειδητά, αποφασίζω πως θα αξιοποιώ το χρόνο μου, αντί να τον αφήνω να φεύγει άσκοπα.

Πρώτος εγώ, δίνω αξία στο χρόνο μου και με αυτόν τον τρόπο αποκτώ μεγαλύτερο έλεγχο στη ζωή μου και μεγαλύτερη ικανότητα να καταφέρω όσα θέλω.