Έχω αποφασίσει να κρατήσω στη ζωή μου μόνο όσα μου δίνουν ευχαρίστηση και μου κάνουν καλό.

Πήρα αυτήν την απόφαση την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη. Μια απόφαση που έδινε απάντηση στις δύο φωνές που άκουγα κάνοντας μία σημαντική αλλαγή στη ζωή μου. Η μία να λέει “κάντο” ή άλλη “μην το κάνεις”.

Η ζωή σού δίνει πολλές ευκαιρίες για να ξεκαθαρίσεις, για να απαλλαγείς από τα περιττά, τα κουραστικά, τα ανούσια, αυτά που σου στερούν τη χαρά και την ομορφιά. Σου δίνει πολλές ευκαιρίες για να κατανοήσεις ότι η ζωή που επιθυμείς δεν αγοράζεται. Η ζωή που επιθυμείς δεν χτίζεται από κενές υποσχέσεις που δεν θα εκπληρωθούν ποτέ. Η ζωή που επιθυμείς δεν μπορεί να στηρίζεται στην εξάρτηση από υλικά αντικείμενα, δυσλειτουργικές σχέσεις, υπερβολικά λόγια, δήθεν συμπόνιες, ακατάστατες συνεργασίες.

Και όταν το καταλαβεις αυτό, πατάς το κουμπί που γράφει REFRESH!

Εγώ ξεκίνησα από το σπίτι. Το καθάρισμα του σπιτιού είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να πατήσεις το κουμπί. Ξεκαθάρισε ρούχα, παπούτσια και βιβλία και χάρισέ τα εκεί που υπάρχει αληθινή ανάγκη.

Πες “στο καλό” σε επιλογές που δεν υποστηρίζουν την αυτοφροντίδα, τον αυτοσεβασμό και την αυτοεκτίμηση.

Φίλτραρε τους ανθρώπους. Ποιος βαραίνει τη ζωή σου; Οι άνθρωποι που βρίσκονται στη ζωή σου σε βοηθούν να γίνεις καλύτερος ή εμποδίζουν την ανάπτυξή σου; Αν δεν σε θεωρούν ένα ελεύθερο, φιλικό, στοργικό, θετικό πλάσμα…τότε “στο καλό”!

Στη δουλειά, μήπως ο φόρτος εργασίας είναι πλασματικός, γεμάτος αγωνίες που υιοθετούμε χωρίς φίλτρα; Μήπως ο τρόπος εργασίας ή συν-εργασίας είναι αντιπαραγωγικός, χωρίς έμπνευση; Μήπως να βρεις κάτι καινούριο; Μήπως να δοκιμάσεις κάτι που μπορεί να σε γεμίσει ενέργεια; Μήπως να δημιουργήσεις ένα ισορροπημένο φόρτο εργασίας που να σε κάνει να νιώθεις παραγωγικός;

Βάλε τέλος στα σχήματα που δεν σε βοηθούν να είσαι ο άνθρωπος που θέλεις.

Το να νιώθεις ζωντανός είναι αναγκαίο για να είσαι ο αληθινός σου εαυτός. Και όταν είσαι ο αληθινός σου εαυτός νιώθεις ότι έχεις φτερά και μπορείς να πετάξεις. Νιώθεις ότι μπορείς να δεις το μέλλον με καθαρό βλέμμα. Νιώθεις ότι η ζωή έχει ουσία.

Καλό φθινόπωρο!
Ένα φθινόπωρο με ξεκαθαρίσματα και αποδεσμεύσεις.
Ένα φθινόπωρο με αυτά που θέλεις να μείνουν.
Ένα φθινόπωρο με τον αληθινό σου εαυτό.

Σήμερα κάνω αυτά που με κάνουν καλύτερο από χθες!

Αν δεν μπορείς να βρεις τον τρόπο μόνος σου, ζήτα τη βοήθεια του coach!
Ως coach δεν κάνω θαύματα. Μπορώ όμως να σε βοηθήσω να κάνεις εσύ το δικό σου θαύμα! Να δημιουργήσεις τον τρόπο και τις δράσεις για να κλείσεις ή να μικρύνεις το κενό ανάμεσα σε αυτό που είσαι τώρα και σε αυτό που θέλεις να γίνεις. Μάθε πώς, κλείνοντας μία αναγνωριστική συνεδρία coaching ΔΩΡΕΑΝ ή επιλέγοντας ένα πρόγραμμα coaching! Στείλε μου email στο eleni@liveyourwords.gr ή επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικά στο 6982 474714.