Η “αυτοκινητάδα” είναι μια λέξη που από μικρή μου φαινόταν φοβερά συναρπαστική. Όσο η ζωή. Μεγαλώνοντας, συνειδητοποίησα ότι αυτός είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι τη ζωή. Η ζωή είναι μια αυτοκινητάδα.

Αυτή η αυτοκινητάδα, περιλαμβάνει τον οδηγό, το συνοδηγό, το αυτοκίνητο, το δρόμο, το βενζινάδικο.
Αυτή η αυτοκινητάδα, έχει ευθείες, στροφές, ανηφόρες, κατηφόρες, ταμπέλες, στοπ, μονόδρομους, γέφυρες, στενάκια, αδιέδοδα, λεωφόρους.
Αυτή η αυτοκινητάδα έχει ταχύτητα, κίνηση, φανάρια. Απρόοπτα και περιπέτειες, βαρετά κομμάτια στη διαδρομή.
Σε αυτήν την αυτοκινητάδα, θα ξεμείνεις από καύσιμα και θα φουλάρεις πάλι. Θα γεμίσεις λάσπες και σκόνη, θα γυαλίσεις τις λαμαρίνες. Θα σκάσουν τα λάστιχα και θα βάλεις καινούρια πιο σταθερά.
Θα φοράς τη ζώνη ασφαλείας και μερικές φορές θα την ξεχάσεις. Θα αναρωτηθείς αν οι αερόσακοι θα ανοίξουν, αν συμβεί κάτι.
Σε αυτήν την αυτοκινητάδα, θα κορνάρεις για να σώσεις κάποιον…θα κορνάρεις από νεύρα. Θα ακούσεις δυνατά μουσική και θα κλείσεις απότομα το ραδιόφωνο. Θα σου χαλάσουν οι υαλοκαθαριστήρες και δεν θα βλέπεις μπροστά σου από τη βροχή…θα τους αλλάξεις και όλα θα θα γίνουν καθαρά, ακόμη και αν βρέχει ‘καρέκλες’.

Αυτή η αυτοκινητάδα είναι σίγουρα συναρπαστική.

Θα περάσεις από πόλεις, θα βγεις στην εθνική και θα βρεθείς στη φύση. Θα σταματήσεις σε ένα parking για να ξεκουραστείς, για να πιεις νερό, για να κάνεις μια συζήτηση, για να τσακωθείς, για να μιλήσεις στο τηλέφωνο. Θα γκαζώσεις για να φτάσεις πιο γρήγορα εκεί που θέλεις να πας, με ανοιχτά παράθυρα. Θα φρενάρεις γιατί θα πέσει το βράδυ και μπορεί να φοβάσαι. Θα ανάψεις τα φώτα, θα σβήσεις τα φώτα. Θα μπεις σε τούνελ και σήραγγες. Θα ξαναβγείς στο φως και στον αέρα.

Έτσι είναι και η ζωή.
Γεμάτη προκλήσεις, ευκαιρίες, δυνατότητες, επιλογές, ανατροπές, συναισθήματα, σκέψεις, δράσεις. Εσύ αποφασίζεις ποιός είναι ο ρόλος σου. Εσύ αποφασίζεις αν το αυτοκίνητο θα μείνει στο γκαράζ ή αν θα βγεις μαζί του στο δρόμο. Εσύ αποφασίζεις πότε πατάς γκάζι και πότε απολαμβάνεις τη διαδρομή. Εσύ επιλέγεις το καύσιμο, ποια ταλέντα σου και ποιες δυνατοτητές σου θα τροφοδοτήσουν τη μηχανή.

Εσύ επιλέγεις τον προορισμό, εσύ επιλέγεις ποιά διαδρομή είναι καλύτερη ακολουθώντας το προσωπικό σου gps.

Μπες στο αυτοκίνητο και ξεκίνησε αυτή τη συναρπαστική διαδρομή.
Σχεδίαζε κάθε φορά το χάρτη.
Δες αν ο πιο γρήγορος δρόμος έχει ενδιαφέρον. Κάποιες φορές οι παρακάμψεις κρύβουν τοπία ανέλπιστης ομορφιάς, κάποιες καθυστερήσεις σού δίνουν χρόνο για καλύτερες επιλογές, κάποια “κόλλησα στην κίνηση” σου δίνουν την ευκαιρία να απολαύσεις τη μουσική και το τοπίο.

Αυτή η αυτοκινητάδα, που εγώ παρομοιάζω με τη ζωή,  για μένα ξεκίνησε δειλά. Τώρα ξέρω πώς είναι να κοιτάζεις μακριά όταν οδηγείς. Τώρα ξέρω πόσο γενναίο και τολμηρό είναι να είμαι στο τιμόνι. Και ξέρω πόσο πολύ απολαμβάνω τη διαδρομή όταν είμαι υπεύθυνος οδηγός!

Η προηγούμενη Δευτέρα με βρήκε να κλείνω τα 45 μου και  από εδώ, μου αρέσει να μοιράζομαι όσα ξέρω.
Απολαμβάνω κάθε δευτερόλεπτο της αυτοκινητάδας μου.

Ξέρω πως κι εσύ θέλεις να κάνεις αυτή την αυτοκινητάδα.
Και αξίζει να απολαύσεις και να ζήσεις την κάθε της στιγμή.
Αν φοβάσαι, σε καταλαβαίνω. Αν δεν ξέρεις τι να κάνεις όταν μείνεις από καύσιμα ή σε ζαλίσουν τα φώτα στο σκοτάδι, ή βρεθείς σε χωματόδρομους, ή κουραστείς…ζήτα βοήθεια.
Σε αυτήν την αυτοκινητάδα, υπάρχουν διαδρομές που θέλεις να κάνεις μόνος, υπάρχουν κι αυτές που θα ήθελες δίπλα σου κάποιον. Όχι οποιονδήποτε κάποιον.

Είμαι σίγουρη ότι ο καθένας μας καταλαβαίνει πόσο σημαντική είναι αυτή η αυτοκινητάδα.
Και εμπιστεύομαι ότι εσύ θα επιλέξεις τον καλύτερο συν-οδηγό, αυτόν που θα σε βοηθήσει να γίνεις ο καλύτερος οδηγός!

Σήμερα κάνω αυτά που με κάνουν καλύτερο από χθες!

Αν δεν μπορείς να βρεις τον τρόπο μόνος σου, ζήτα τη βοήθεια του coach!
Ως coach δεν κάνω θαύματα. Μπορώ όμως να σε βοηθήσω να κάνεις εσύ το δικό σου θαύμα! Να δημιουργήσεις τον τρόπο και τις δράσεις για να κλείσεις ή να μικρύνεις το κενό ανάμεσα σε αυτό που είσαι τώρα και σε αυτό που θέλεις να γίνεις. Μάθε πώς, κλείνοντας μία συνεδρία coaching ΔΩΡΕΑΝ ή επιλέγοντας ένα πρόγραμμα coaching! Στείλε μου email στο eleni@liveyourwords.gr ή επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικά στο 6982 474714.