“εδώ στον αγώνα”… “προσπαθώ”… “το παλεύω”… “σπρώχνοντας”… “το πολεμάω”… “ε, εδώ, ό,τι μπορούμε κάνουμε”…

Αυτές είναι οι φράσεις που ακούω τις περισσότερες φορές όταν απευθύνω την ερώτηση “τι κάνεις;” Αυτές τις απαντήσεις μου δίνει ο περιπτεράς, η ταμίας στο super market, η χωρισμένη φίλη μου, ο ταξιτζής, η κομμώτρια, ο καθηγητής μου, η  συνάδελφος στο γραφείο. Αυτή την απάντηση έχω ακούσει κι εγώ να μου δίνει, συχνά, η εσωτερική μου φωνή.

Και πολύ σύντομα συνειδητοποιώ ότι αυτός είναι ένας υπέροχος τρόπος να βολεύομαι στην κατάσταση, να αδικώ τον εαυτό μου, να υποτιμώ τις εμπειρίες που μου προσφέρει η ζωή, να δικαιολογώ ένα ‘αρνητικό’ αποτέλεσμα, να με απομακρύνω από το “αποδέχομαι”, από το “βιώνω”, από το “δρω”, από το “απολαμβάνω”. Να πετάω από πάνω μου την ευθύνη, να απαλλάσσω τον εαυτό μου από τη δέσμευση να ‘κάνω’, να παραιτούμαι από κάθε δυνατότητα αλλαγής, να κλείνω τα μάτια στις διαφορετικές λύσεις. Να γεμίζω μελανιές στο ρινγκ της ‘πάλης’, να τραυματίζομαι και μετά από λίγο να σκοτώνομαι από τις σφαίρες στο πεδίο της μάχης και στους ‘πολέμους’ μου, να ιδρώνω από την υπερ-προσπάθεια, να συμπιέζω τον εαυτό μου από το πολύ σπρώξιμο, να εξαντλούμαι από τον αγώνα.

Γι’ αυτό σήμερα κοιτάχτηκα στον καθρέφτη και είπα στον εαυτό μου με ύφος… “μη μου μιλάς εμένα έτσι”.

Εμένα θα μου μιλάς καλά, θα με φροντίζεις, θα με αγαπάς, θα με πιστεύεις, θα με δυναμώνεις, θα με βοηθάς να κοιτάζω ψηλά, θα μου λες ότι όλα τα μπορείς, θα θέλεις τα καλύτερα, θα ‘γυμνάζεις’ κάθε μέρα τους μύες σου που λέγονται ταλέντα και δεξιότητες. Εμένα θα μου λες ότι θα φτάσω εκεί που θέλω. Θα μου λες ότι τα ‘εμπόδια’ είναι μια ευκαιρία για να πάρω μια ανάσα και να συνεχίσω.  Θα μου λες ότι οι δυσκολίες εμφανίζονται μόνο σε αυτούς που προχωρούν και ‘κάνουν’. Θα μου λες αλήθειες γι’ αυτά που συμβαίνουν, αν, στ’ αλήθεια, συμβαίνουν. Θα μου λες να επιμένω. Θα μου λες ότι ο φόβος είναι ο βοηθός μου για να τολμήσω. Θα μου λες ότι η πολυτιμότερη υπόσχεση που δίνω στον εαυτό μου είναι να ζήσω τη ζωή που θέλω.

Ακούς εαυτέ μου;
Μη μου μιλάς, λοιπόν, εμένα, έτσι…

Σήμερα κάνω αυτά που με κάνουν καλύτερο από χθες!

Αν δεν μπορείς να βρεις τον τρόπο μόνος σου, ζήτα τη βοήθεια του coach!
Ως coach δεν κάνω θαύματα. Μπορώ όμως να σε βοηθήσω να κάνεις εσύ το δικό σου θαύμα! Να δημιουργήσεις τον τρόπο και τις δράσεις για να κλείσεις ή να μικρύνεις το κενό ανάμεσα σε αυτό που είσαι τώρα και σε αυτό που θέλεις να γίνεις. Μάθε πώς, κλείνοντας μία συνεδρία coaching ΔΩΡΕΑΝ ή επιλέγοντας ένα πρόγραμμα coaching! Στείλε μου email στο eleni@liveyourwords.gr ή επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικά στο 6982 474714.