Ο Μάουρο, ένας κόκκινος καρδινάλιος που δεν ήξερε πόσο όμορφος ήταν

Ο Μάουρο, ο κόκκινος εξωτικός καρδινάλιος, δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί τα άλλα πουλιά δεν του έδιναν καμία σημασία. Ήταν τόσο διαφορετικός, όσο νόμιζε;

Ο Μάουρο λάτρευε να πετάει γύρω από τον κήπο. Του άρεσαν ιδιαίτερα τα δέντρα αλλά και η τροφή που οι άνθρωποι άφηναν γι’ αυτόν στις ειδικές ταϊστρες. Ήθελε να τραβήξει την προσοχή των υπόλοιπων πουλιών, αλλά αυτά δεν του έδιναν καμία σημασία.

“Μακάρι τα φτερά μου να μην ήταν τόσο έντονα κόκκινα”, σκέφτηκε. “Θέλω να μοιάζω περισσότερο με τα άλλα πουλιά.” Κατά την άποψή του, τα άλλα πουλιά τραβούσαν την προσοχή, περισσότερο απ’ ότι αυτός, επειδή ήταν πιο όμορφα. Έτσι, αισθανόταν λυπημένος και μόνος, και απομακρυνόταν ολοένα και περισσότερο.

Ωστόσο, τα άλλα πουλιά ήθελαν να είναι φίλοι με τον Μάουρο. Αλλά επειδή αυτός κλεινόταν στον εαυτό του, ένιωθαν ότι δεν τα συμπαθεί και έτσι σταμάτησαν να τον πλησιάζουν.

Μια μέρα, σκαρφαλωμένος σε ένα δέντρο, ο Μάουρο παρακολουθούσε απελπισμένος τα άλλα πουλιά που έπαιζαν. Παρατηρώντας το απεγνωσμένο βλέμμα του, τα πουλιά θέλησαν να τον πειράξουν.

“Τι έγινε Μάουρο;”, τον ρώτησαν. Ο Μάουρο δεν άντεξε άλλο, άνοιξε την καρδιά του και τότε κατάλαβε γιατί έμενε μακριά από τα άλλα πουλιά. “Μα, είσαι όμορφος!”, του είπαν. “Εμείς, νομίζαμε ότι, απλά, δεν μας συμπαθείς”.

Η παρεξήγησε λύθηκε. Ο Μάουρο μπήκε στην παρέα των άλλων πουλιών και συνειδητοποίησε ότι το φωτεινό κόκκινο χρώμα στα φτερά του – αν και διαφορετικό από τα άλλα πουλιά – στην πραγματικότητα τον έκανε ακόμη πιο όμορφο.

Ο Μάουρο δεν μπορούσε να καταλάβει το μέγεθος της ομορφιάς του. Όταν σύγκρινε τα χρώματά του με των άλλων πουλιών, ένιωθε λιγότερο όμορφος κάθε μέρα, επειδή φαινόταν διαφορετικός.

Είσαι όμορφος, έτσι όπως ακριβώς είσαι!
Έχετε σκεφτεί ποτέ κι εσείς όπως ο Μάουρο; Έχετε συγκρίνει ποτέ την εμφάνισή σας με των άλλων, ευχόμενοι να ήσασταν πιο ψηλοί, πιο κοντοί, πιο αδύνατοι ή οτιδήποτε άλλο νομίζετε ότι θα σας έκανε να φαίνεστε πιο ελκυστικοί;

Πόσο βαρετός θα ήταν ο κόσμος, αν όλοι ήμασταν ίδιοι;

Ευτυχώς, έχετε το δικό σας έμφυτο ταλέντο και τα δικά σας μοναδικά χαρακτηριστικά που φτιάχνουν τη δική σας ξεχωριστή εικόνα ομορφιάς! Η ομορφιά είναι τόσο εξωτερική, όσο και εσωτερική, και αυτή η ‘συνεργασία’ δημιουργεί την ολοκληρωμένη εικόνα που οι άλλοι έχουν για εμάς.

Το να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας πόσο όμορφοι είστε, μπορεί να είναι δύσκολο (κάποτε και σκληρό) μέχρι να εκτιμήσετε όλα τα υπέροχα, πολύτιμα και μοναδικά χαρακτηριστικά σας. Δοκιμάστε να κάνετε μια λίστα με κάθε χαρακτηριστικό, ταλέντο και ποιότητα που έχετε. Κάθε φορά που αισθάνεστε λιγότερο όμορφοι, λιγότερο δυνατοί, λιγότερο ταλαντούχοι, λιγότερο ικανοί, δείτε αυτή τη λίστα για να θυμηθείτε πόσο όμορφοι και υπέροχοι είστε!

Όταν εσείς νιώθετε σίγουροι για τον εαυτό σας, όλοι οι άλλοι θα σας βρίσκουν ελκυστικό. Όπως έγινε και με τον Μάουρο…τον κόκκινο εξωτικό καρδινάλιο!

ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ!

Την επόμενη φορά που θα σκεφτείς όσα σου αρέσουν και όσα βρίσκεις όμορφα…μην ξεχάσεις να βάλεις και τον εαυτό σου ανάμεσά τους!
Self Coaching 
– Τι μπορώ να κάνω για να εκτιμήσω περισσότερο τον εαυτό μου;
– Πως, συνειδητοποιώντας την ιδιαίτερη ομορφιά μου, μπορώ να νιώσω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση;
– Πως θα είναι η ζωή μου όταν νιώσω πιο σίγουρος για μένα; Τι θα κάνω διαφορετικά;