Αύγουστος, ο μήνας των θετικών δηλώσεων: #4 Αναλαμβάνω δράση!

Βάζω τις ιδέες μου μπροστά. Εμπιστεύομαι την καρδιά μου και προχωράω.

Δεσμεύομαι σε αυτό που έχω επιλέξει να κάνω, οτιδήποτε κι αν είναι. Μοιράζομαι με τους δικούς μου ανθρώπους τα σχέδιά μου, ώστε να μείνω πιο αφοσιωμένος σε αυτά.

Απλοποιώ τη ζωή μου. Αποφεύγω τις δεσμεύσεις που δεν ευθυγραμμίζονται με τις προτεραιότητές μου.

Ζω στο τώρα. Επικεντρώνομαι σε ό,τι μπορώ να κάνω τώρα, αντί να αναπολώ ή να γκρινιάζω για το παρελθόν ή να προσπαθώ να προβλέψω το μέλλον.

Χτίζω καθημερινά την αυτοπεποίθησή μου. Βλέπω όσα έχω πετύχει έως τώρα και όσες δεξιότητες έχω αποκτήσει. Υπενθυμίζω στον εαυτό μου την ικανότητά μου να ανταπεξέρχομαι στις προκλήσεις της ζωής και να διαχειρίζομαι δύσκολες καταστάσεις. Σκέφτομαι θετικά και εστιάζω στις λύσεις. Προσφέρω στον εαυτό μου υποστήριξη, μιλώντας του με καλοσύνη και κατανόηση.

Κάνω σχέδια, χωρίς να επιτρέπω στις επιφυλάξεις και στους φόβους μου να με κρατάνε πίσω. Επιλέγω να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου, από το να μετανιώσω κάποτε γιατί τα εγκατέλειψα. Δεν αναβάλω. Κάνω μια νέα αρχή ΤΩΡΑ, αντί να περιμένω τις συνθήκες να αλλάξουν.

Κάνω ένα βήμα τη φορά. Γιατί ξέρω ότι πολλά μικρά βήματα σημαίνουν ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα. Οι μικρές μου ‘νίκες’ μού δίνουν δύναμη να συνεχίσω.

Δίνω στον εαυτό μου χρόνο και πιστεύω σε μένα, στο θάρρος μου και τη γενναιότητά μου. Ακόμη και όταν ‘κολλήσω’, ή διστάσω, επιλέγω να μάθω από αυτήν την εμπειρία. Ακόμη κι αν δεν τα καταφέρω, νιώθω αρκετά δυνατός για να σταθώ ξανά στα πόδια μου και να ξαναξεκινήσω.

Σήμερα, αναλαμβάνω δράση! Γιατί επιλέγω να φέρω στη ζωή μου την ευτυχία!